Provinciegouverneur Lodewijk De Witte besprak op 10/10/2017 voor provincieraad Vlaams-Brabant wat digitale technologieën kunnen betekenen voor de lokale besturen. Nieuwe ontwikkelingen halen dagelijks het nieuws met innovatieve toepassingen van sensoren en supersnel internet, met allerlei apps, maar ook met aspecten rond veiligheid van data en privacy.
Ook voor lokale besturen biedt de digitale transformatie heel wat kansen. Het concept van een ‘smart city’ of een ‘smart region’ klink als een lokroep waar niet aan te weerstaan valt. Slimme steden en regio’s zetten digitale technologie in om hun beleid te onderbouwen en bij te dragen aan een meer menselijke en leefbare maatschappij.
Welkom
Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.
Tagcloud
Amnesty International
arbeidsmarkt
Armoede
boeken
Brussel
communicatie
cultuur
cursussen
debat
demografie
deontologie
diversiteit
DOAJ
duurzame ontwikkeling
e-books
e-culture
economie
erfgoed
ethische aspecten
Europese Unie
films
filosofie
foto's
gehandicapten
gevangenen
gezondheidsdoelstellingen
gezondheidszorg
huisvesting
IASSW
ICSW
IFSW
IFTTT
informatievaardigheden
jongeren
levensverwachting
LexisNexis
lezingen
losbladige naslagwerken
mensenrechten
migratie
multimedia
naslagwerken
OCMW
OESO
ontwikkelingssamenwerking
op
Open Access
opleidingen
OSE
ouderen
Pearl Trees
personeelswerk
politiek
POW
preventie
psychologie
Sacharovprijs
samenlevingsopbouw
seksualiteit
Sociale School Heverlee
sociale wetgeving
sociologie
spelmateriaal
statistisch materiaal
straathoekwerk
studiedagen
Studielandschap SSH
taal
tentoonstellingen
The British Journal of Social Work Current Issue
thuislozen
thuiszorg
tijdschriftartikels
Unesco
Verslaving
vluchtelingen
VN-Klimaatconferentie
vrijwilligerswerk
vrouwenstudies
welzijnswerk
werelddagen
werkloosheid
Zoeken in deze blog:
vrijdag 22 december 2017
« Made in Bruxsel » migraties die de stad maken
Het reizend festival « Made in Bruxsel » die migraties die de stad maken, brengt onderzoekers, verenigingsleven, kunstenaars en Brusselaars samen van januari 2018 tot mei 2018. Tien avonden in verschillende culturele en artistieke huizen, gewijd aan deze diversiteit, aan deze migraties die onze wereldstad maken tot wat ze vandaag is. Elke avond ontdekken we Brusselse artiesten, onderzoekers en getuigenissen van verschillende generaties Brusselaars uit stedelijke diversiteit.
donderdag 21 december 2017
Voorvechters van onze vrijheden: 30 jaar Sacharovprijs
De SACHAROVPRIJS voor de vrijheid van denken, die in 1988 voor het eerst werd toegekend aan Nelson Mandela en Anatoli Martsjenko, is het hoogste eerbewijs dat de Europese Unie toekent aan personen die zich inzetten voor de mensenrechten. Hij is bedoeld om erkenning te betuigen aan individuen, groeperingen en organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid van denken. Door middel van de Sacharovprijs en het Sacharovprijsnetwerk ondersteunt de EU de prijswinnaars, waardoor ze gesterkt worden en aan gezag winnen in hun strijd.
Voorvechters van onze vrijheden : 30 jaar Sacharovprijs / Europees Parlement, 2017.
History of Refugee Protection
maandag 18 december 2017
donderdag 14 december 2017
woensdag 13 december 2017
Participatie en stedelijke ontwikkeling : de impact van sport, kunst en gemeenschappen / Hogeschool Utrecht, Kenniscentrum Sociale Innovatie, 2017
Wat is de stad? En wie zijn wij? De 21e eeuw vraagt om een andere manier van kijken, denken en doen. Verstedelijking is wereldwijd gaande, ook in de stadsregio Utrecht. Dit brengt mogelijkheden en moeilijkheden met zich mee: ecologisch, economisch én sociaal. Het lectoraat wil bijdragen aan participatie en stedelijke ontwikkeling. Wat is dan de inzet? Hoe wordt daaraan gewerkt? Deze openbare les vormt de aftrap van het onderzoeksprogramma. Daarbij zijn er drie onderzoekslijnen, met een focus op respectievelijk: de impact van sport, kunst en gemeenschappen, in een onderlinge samenhang. De auteurs bieden tegenwicht aan bepaalde vanzelfsprekendheden en zoeken naar innovatieve manieren van ‘doendenken’ bij sociale, pedagogische en educatieve vraagstukken.
Participatie en stedelijke ontwikkeling : de impact van sport, kunst en gemeenschappen / Nico de Vos & Stijn VerhagenHogeschool. Utrecht, Kenniscentrum Sociale Innovatie, 2017.
Participatie en stedelijke ontwikkeling : de impact van sport, kunst en gemeenschappen / Nico de Vos & Stijn VerhagenHogeschool. Utrecht, Kenniscentrum Sociale Innovatie, 2017.
vrijdag 8 december 2017
Handboek manifestaties en evenementen aflev. 32
Aflevering 32 bevat een nieuw hoofdstuk:
-IV, 12: ROI voor publieksevenementen / Christine Merckx
Je vindt het handboek binnen rubriek 008 van de SSH-bib.
-IV, 12: ROI voor publieksevenementen / Christine Merckx
Je vindt het handboek binnen rubriek 008 van de SSH-bib.
Handboek interculturele competentie, aflev. 14
Aflevering 14 van Handboek interculturele competentie heeft 2 nieuwe bijdragen:
-Communicatie en conflict op zending: vormingsaanbod rond interculturele communicatie en conflicthantering voor terreinvrijwilligers van Artsen Zonder Vakantie / Silke Cuypers
-Wij verkennen jou: een aanbod om de relationele component van interculturele competentie bij kleuters te versterken / Joke Simons, An Simons, Maarten Govaerts & Melissa Dalemans
Je vindt het handboek binnen rubriek 325 van de SSH-bib.
donderdag 7 december 2017
Bib Web Awards 2017
Op 4 december 2017 reikte de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Vlaamse BDI-sector.
Het verslag hierover kan je hier lezen.
woensdag 6 december 2017
Bouwstenen voor lokale netwerken mantelzorg: van erkennen tot verbinden
In 2015 en 2016 gingen 26 ‘lokale netwerken mantelzorg’ van start in Oost-Vlaanderen, met als doel het beter ondersteunen van mantelzorgers op lokaal niveau. Met subsidie van provincie Oost-Vlaanderen ondernamen zij diverse acties én werd een inspiratieboek opgemaakt door HoGent.
Bouwstenen voor lokale netwerken mantelzorg: van erkennen tot verbinden / Benedicte De Koker, Nadine De Stercke, Lieve De Vos & Nico De Witte. Provincie Oost-Vlaanderen, 2016.
dinsdag 5 december 2017
SVR-st@ts 2017/05: Vrouwen minder vaak economisch zelfstandig dan mannen
Iets minder dan 6 op de 10 vrouwen op beroepsactieve leeftijd kan beschouwd worden als economisch zelfstandig. Dat wil zeggen dat zij een eigen inkomen hebben gelijk aan of hoger dan het minimumloon. Bij de mannen gaat het om ruim 7 op de 10. Van de vrouwen van 50 tot 64 jaar is ongeveer de helft economisch zelfstandig, bij de laaggeschoolde vrouwen slechts 1 op de 5.
SVR-st@ts 2017/05: Vrouwen minder vaak economisch zelfstandig dan mannen
SVR-st@ts 2017/05: Vrouwen minder vaak economisch zelfstandig dan mannen
vrijdag 1 december 2017
Armoede, energie en wonen: creatieve ideeën voor een toekomst zonder energiearmoede
Op woensdag 18 oktober 2017 organiseerde USAB een onderzoeksdag plaats over armoede, energie en wonen. De presentaties en de publicatie van de onderzoeksdag kan je hier downloaden.
Oudere gedetineerden, onbekend en onbemind / Hilde Maelstaf & Dries Claessens (2016)
Is de vergrijzing ook te merken in de criminaliteit en de gevangenispopulatie? Zowel bij de veroordeelden als geïnterneerden?
De toenemende vergrijzing wordt meestal geassocieerd met toenemende problemen van betaling en aangepaste zorg. Dit onderzoek heeft niet als bedoeling de positieve elementen van vergrijzing te belichten, maar richt zich op de vraag of deze vergrijzing ook te merken is in de criminaliteit en de gevangenispopulatie en dit zowel bij de veroordeelden als geïnterneerden. Zal het aantal oudere gevangen stijgen naarmate de babyboomgeneratie veroudert en met welke consequenties? Impliceert dit dan nieuwe problemen op het vlak van de gezondheid, zorg en het algemene welbevinden? Welke spanningen kan dit als gevolg hebben tussen de gedetineerden onderling en met het penitentiair personeel? Gevangenissen zijn niet ontworpen met ouderen in gedachte. Wat is de situatie van gedetineerden in hun laatste of palliatieve levensfase en is het personeel op dit alles voorbereid? Detentie is een als straf opgelegde vrijheidsberoving; een juridische maatregel genomen ter bescherming van onze maatschappij met zeer ingrijpende gevolgen voor de persoon die hierdoor getroffen wordt. In welke mate beïnvloedt deze gesloten institutionele context het proces van veroudering?
Maelstaf, H. & Claessens, D. (2016). Oudere gedetineerden, onbekend en onbemind. Antwerpen: AP Hogeschool Antwerpen
donderdag 30 november 2017
Stemmen is een recht, geen voorrecht
In 2018 en 2019 zijn het verkiezingen. Naar aanleiding van de internationale dag van de rechten voor mensen met een handicap (3 december) lanceert Unia een nieuwe sensibiliseringscampagne. Mensen moeten zich ervan bewust worden dat het stemrecht voor iedereen geldt.
In welke mate bevordert het Vlaamse beleid de inclusie van personen met een handicap? / Daniël Cuypers, Stef Keunen en Sébastien Van Damme. Intersentia, 2017
Het Steunpunt Gelijkekansenbeleid kreeg in 2013 de opdracht van Gelijke Kansen Vlaanderen om te bestuderen hoe het Vlaamse beleid zich verhoudt tot het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de Rechten van Personen met een Handicap. Dit VN-Verdrag van 2006 zal fungeren als toetssteen ten aanzien van het Vlaamse beleid inzake personen met een handicap.
In welke mate bevordert het Vlaamse beleid de inclusie van personen met een handicap? / Daniël Cuypers, Stef Keunen en Sébastien Van Damme. Intersentia, 2017
maandag 27 november 2017
Handboek werken met vrijwilligers, aflev. 3
Aflevering 3 bevat:
-Grondige herwerking n.a.v. de wete betreffende de rechten van vrijwilligers
-Toevoegingen met parlementaire vragen
vrijdag 24 november 2017
donderdag 23 november 2017
Social Protection Committee annual report 2017: review of the social protection performance monitor and developments in social protection policies
maandag 20 november 2017
Handboek schuldbemiddeling, aflev. 61
Aflevering 61 bevat actualisatie in de juridische handleiding:
-IV Schuldendelging: hfdst 4 verjaring door Marijn De Ruysscher
-VI collectieve schuldenregeling door Rik Marynissen
-VII zelfstandigen en schuldigen door Hanne Onraedt
Symposium: Asielzoekers en vluchtelingen met ernstige psychiatrische problematiek
PZ Sint-Alexius organiseert op woensdag 29 november in samenwerking met Fedasil een studiedag over asielzoekers en vluchtelingen met een ernstige psychiatrische problematiek.
Het volledige programma bekijken kan u hier bekijken
Waar? Provinciehuis Leuven
Inschrijven kan via de inschrijvingslink.
dinsdag 14 november 2017
Pharos online leeromgeving ‘Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond’
"Pharos online leerplatform biedt (zorg)professionals en vrijwilligers volop inspiratie, kennis, nieuwe inzichten en informatie over het werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond. Met het doorlopen van het platform leert u alles over hoe u op een cultuusensitieve en persoonsgerichte manier gesprekken aangaat. Thema’s: elkaar écht begrijpen, laaggeletterdheid, veerkracht en psychische gezondheid, opvoeding en jeugd, gevoelige onderwerpen en ketensamenwerking. Daarnaast wordt u geïnspireerd door verhalen van vluchtelingen. " (Bron: Pharos nieuwsbrief november 2017)
maandag 13 november 2017
Mindmates
Mindmates gelooft dat studenten een belangrijke rol kunnen spelen in de zorg voor hun eigen welbevinden en in de ondersteuning van hun vrienden en medestudenten. Via het bijbrengen van kennis en vaardigheden willen ze studenten beter ondersteunen in die rol. Mindmates wil studenten aanmoedigen om een steunend netwerk te creëren waarin er openheid is om te spreken en te luisteren naar elkaar, ook als het moeilijk gaat.
Labels:
e-culture,
psychologie,
welzijnswerk
donderdag 9 november 2017
cultuur- en vrijetijdscodex aflev. 42
De wetgeving m.b.t. lokaal cultuurbeleid, cultureel erfgoedbeleid en auteursrechten werden geactualiseerd in het losbladig naslagwerk, te vinden op plaatskenmerk 008.1 KEP in de rekken van de SSH-bib.
maandag 6 november 2017
Repair & Share Fest
Het Repair & Share Fest is hét feest van repareren, maken en delen. Kom op zaterdag 18 november naar NEST (de oude stadsbib in Gent) en laat je inspireren! Wat staat er op het programma: een inspiratiemarkt met tal van initiatieven rond repareren, maken en delen, een gezellig geefplein, een Repair Café XXL, een Repair Battle, boeiende sprekers en workshops voor jong en oud.
Meer info vind je hier.
What the faq?! Hoe begeleid je relationele en seksuele vorming in superdiverse groepen?
vrijdag 3 november 2017
BJSW: The Future of Family: Special Issue
Tot 31 december kan je vrij het nieuwste nummer lezen van The British Journal of Social Work 47(2017)6 lezen. Het is een themanummer samengesteld door T. Walsh en T. Slettebo rond de vraag 'What fresh thinking is needed for child and family social work in the 21st century?'.
dinsdag 24 oktober 2017
donderdag 19 oktober 2017
‘Oh nee, vakantie’
Demos rondt haar traject ‘Oh nee, vakantie’ af met een reeks beleidsaanbevelingen en een overzichtsdossier.
dinsdag 17 oktober 2017
De gevolgen van de persoonsvolgende financiering (PVF) voor de reguliere hulpverlening
"Het Steunpunt Sociale Planning van de Provincie Oost-Vlaanderen
en het Regionaal Welzijnsoverleg (RWO) stellen voor:
"Sociale plattegrond 21 november 2017: De gevolgen van de persoonsvolgende financiering op de reguliere hulpverlening voor volwassenen"
Het welzijnsveld evolueert steeds sneller. Heb jij het als hulpverlener of doorverwijzer moeilijk om het overzicht te bewaren? Dan is de vormingsreeks "Sociale Plattegrond" echt iets voor jou!"
Meer info vind je hier
Waar? Provinciaal Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent
Prijs: Deelname is gratis, inschrijven is verplicht
en het Regionaal Welzijnsoverleg (RWO) stellen voor:
"Sociale plattegrond 21 november 2017: De gevolgen van de persoonsvolgende financiering op de reguliere hulpverlening voor volwassenen"
Het welzijnsveld evolueert steeds sneller. Heb jij het als hulpverlener of doorverwijzer moeilijk om het overzicht te bewaren? Dan is de vormingsreeks "Sociale Plattegrond" echt iets voor jou!"
Meer info vind je hier
Waar? Provinciaal Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent
Prijs: Deelname is gratis, inschrijven is verplicht
maandag 16 oktober 2017
Een bibliotheek voor IEDEREEN
Vind je het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur ook na 2018 blijft investeren in de bib?
Teken vanaf 25 januari 2018 het bibliotheekcharter: http://www.bibvooriedereen.be/
Bibliotheekcharter 2017
Creative Europe in Belgium Inspiring Culture Projects 2014 - 2016
‘Creative Europe in Belgium - Inspiring Culture Projects 2014-2016’ geeft een overzicht van Europese samenwerkingsinitiatieven waaraan Belgische culturele en creatieve organisaties deelnemen met de steun van het Creative Europe Culture Programma.
Gender Equality Index 2017
De Gender Equality Index is een instrument ontwikkeld door het European Institute for Gender Equality (EIGE) om de vorderingen op het gebied van gendergelijkheid in de EU te meten. Deze index omvat zes hoofdgebieden (werk, geld, kennis, tijd, macht en gezondheid) en twee satellietdomeinen (geweld tegen vrouwen en cross-ongelijkheden).Het toont aan op welk gebied er verbeteringen nodig zijn en helpt de beleidsmakers om effectievere maatregelen te nemen op het gebied van gendergelijkheid.
Gender equality index 2017
vrijdag 13 oktober 2017
Alles wat je wil weten over vluchtelingen
"Amnesty International ontwikkelde een brochure met cijfers en argumenten die 10 verschillende misvattingen omtrent de vluchtelingencrisis rechtzet én oplossingen aanreikt. Het resultaat is een handig en toegankelijk boekje boordevol informatie voor jezelf en je gesprekspartners."
donderdag 12 oktober 2017
Emile Zola-prijs 2018
Is er een politiek, sociaal, economisch of cultureel thema dat jou nauw aan het hart ligt? Gooi dan een beklijvend essay op papier. Geen droge, wetenschappelijke tekst, maar een vurig betoog, een messcherpe aanklacht, een verontwaardigde kijk op een boeiend thema. Kom origineel uit de hoek, schuw de controverse niet en zorg ervoor dat je argumentatie stevig onderbouwd is.
Meer info vind je hier.
woensdag 11 oktober 2017
Visie en vakbekwaamheid maken het verschil: over professionele besluitvorming in het sociaal werk
dinsdag 10 oktober 2017
'Genderstudies, een genre apart?' : een stand van zaken
maandag 9 oktober 2017
Studiedag van buurtwerk 2.0 tot buurtwerk 3.0
Inschrijven voor deze studievoormiddag kan enkel digitaal
Deelnameprijs: 50 euro (publicatie inbegrepen)
Bij de inschrijvingsprijs is de publicatie ‘Van buurtwerk 2.0 naar buurtwerk 3.0. Krijtlijnen tussen verleden, heden en toekomst’ inbegrepen
Studenten: gratis (zonder publicatie) of 20 euro (met publicatie)
Het programma vind je hier
vrijdag 6 oktober 2017
handboek lokaal jeugdbeleid, aflev. 19
Aflevering 19 van handboek lokaal jeugdbeleid (362.8 BAR) bevat volgende nieuwe artikels:
-Lokaal jeugdbeleid in een nieuwe context van strategische meerjarenplanning: na de 0-meteing de 1-meting / Sophie Op de Beeck & Bart De Peuter. I.F: 1-14
-Naar een evenwichtig en divers vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren / Ellen de Grauwe.II.G: 1-15
-Oudersen jeugdwerk: ervaringen en verwachtingen van ouders over deelname en betrokkenheid bij jeugdwerk / Evelyn Morreel, Kristien Nys & Karla Van Leeuwen. IV.F: 1-12
maandag 2 oktober 2017
Handboek schuldbemiddeling aflev. 60
Aflevering 60 bevat actualiseringen in:
-'deontologische conetxt (II: 5) door Vanessa Verdeyen
-'bescherming van de consument' (XIV: 1 en 2 door Reinhard Steeennot
- 'schulden ten aanzien van de overheid' (XIV: 1, 2 en 3 door Geert Callaert
donderdag 28 september 2017
maandag 18 september 2017
Armoede knelt
Spelnamiddag rond armoede
‘ARMOEDE KNELT ... OOK IN LEUVEN’
Woensdag 11 oktober tussen 14.00 en 17.00 u
Op en rond het Ladeuzeplein in Leuven
Ook voor kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en gezinnen is er een
aanbod op maat voorzien, i.s.m. Jeugdswelzijnsoverleg Leuven. De bedoeling is dat zij met Begeleiding komen en kunnen instappen in een spel met diverse opdrachten rond armoede.
GROTE OPTOCHT EN MANIFESTATIE TEGEN ARMOEDE
Zaterdag 14 oktober tussen 14.00 u en 17.00 u
Start aan Martelarenplein(station), daarna actie op Grote Markt
Stap mee in de optocht! Afspraak om 14.00 uur met samenzang en toespraak, vertrek optocht door Bondgenotenlaan om 14.30 uur.
Om 15.00 uur start het programma op de grote Markt met percussie en optredens, soep voor iedereen, een minuut stilte aan de steen en het zingen van het vierde wereldlied.
Dialoogavond
GEZONDHEIDSZORG EN ARMOEDE
Maandag 16 oktober van 19u30 tot 22u in het wereldcafé (Helleputteplein, Leuven) i.s.m. het Wereldcafé Coop en ATD vierde wereld Leuven.
We gaan in gesprek over preventie in de gezondheidszorg en armoede. We worden uitgedaagd door getuigenissen uit België en de hele wereld. Iedereen krijgt de kans om deel te nemen aan het gesprek en om zijn of haar gedacht te delen. Iedereen is van harte welkom.
MAANDELIJKSE HERDENKING bij de steen
Dinsdag 17 oktober van 17u17 tot 18.18 u
Grote Markt, Leuven
We sluiten de acties af met een samenkomst bij de steen tegen armoede. Een minuut stilte, enkele getuigenissen, het 4e wereldlied, soep en gezellig samenzijn.
Weglopen: banden verbreken ...om banden te zoeken
"Aan de hand van een literatuurstudie, een grondige tweeledige analyse van de dossiers van Child Focus en een aantal interviews met weglopers werd geprobeerd om antwoorden te vinden op de vragen over het profiel van de wegloper, zijn levenscontext en de dynamieken die een rol spelen vóór, tijdens en na het weglopen. "
Weglopen: banden verbreken ...om banden te zoeken : profielen en trajecten / Fabienne Glowacz (ULG). Child Focus, 2017.
Wealth and gender in Europe
Wealth and gender in Europe / Eva Sierminska & Anastasia Girshina, 2017.
"It is well known that both income and wealth are important determinants of households’ economic well-being. Inequality in economic well-being of households as measured by income or earnings is very well documented, and differences in income between women and men have received wide attention in the literature. Households’ well-being as measured by wealth, on the other hand, has not received as much attention and gender differences in this respect even less. In order to begin to fill this gap, the goal of this report is, therefore, to document the living standards of households from the point of view of wealth accumulation and to identify the extent of these differences between women and men."
woensdag 13 september 2017
Opgesloten in onze informatie-zeepbel: neem geen genoegen met ons-grote-gelijk-informatie
"Er wordt aan ons informatielandschap gemorreld. Digitale toegangspoorten sorteren welke informatie hoe bij ons geraakt en wij helpen ze daarbij. Is dat zorgwekkend?"
Opgesloten in onze informatie-zeepbel: neem geen genoegen met ons-grote-gelijk-informatie / Jan Steyaert. Sociaal.net: 13.09.2017.
Geestelijke gezondheid en welzijn: goed voor mensen, maatschappij en de economie
Geestelijke gezondheid en welzijn: goed voor mensen, maatschappij en de economie / Directoraat-generaal Gezondheid en Voedselveiligheid, 2017.
"Geestelijke gezondheid en welzijn zijn zaken waar EU-burgers recht op hebben, maar die ook steeds belangrijker worden voor de economische groei en sociale ontwikkeling. Met het tweede EU-gezondheidsprogramma 2008-2013 ondersteunt Europa projecten die de lasten van geestesziekten verlichten en geestelijk welzijn bevorderen." (Bron: website publications.europa.eu)
dinsdag 12 september 2017
Nooit meer zwijgen. Hoe omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag
"De brochure 'nooit meer zwijgen: hoe omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag' geeft een overzicht van de begrippen seksueel grensoverschrijdend gedrag, grooming, trauma en dissociatie en beschrijft de dynamieken en gevolgen van seksueel misbruik. Verder gaat de brochure ook in op mogelijke stappen om seksueel misbruik te signaleren en aan te pakken. Het is een didactisch instrument dat richting kan geven wanneer men wordt geconfronteerd met situaties van seksueel misbruik, of wanneer men (toekomstige) professionelen daar gericht op wil voorbereiden."
(Bron: website vlaanderen.be)
zondag 10 september 2017
donderdag 7 september 2017
Tentoonstelling : Tegenwind. Armoede in België sinds 1800
De tentoonstelling ‘Tegenwind’ vertelt de geschiedenis van armoede in België sinds het begin van de negentiende eeuw. Je ontdekt hoe armoede zowat alles in het leven beïnvloedt, hoe mensen hun eigen situatie proberen te verbeteren en wat de samenleving doet of kan doen. Verleden en heden worden daarbij met elkaar vervlochten. Wat is er veranderd? En waar lijkt vandaag op vroeger? De tentoonstelling is het resultaat van een intense samenwerking met mensen in armoede.
Open van 10 tot 17 uur (toegang tot 16u30)
Gesloten maandag
Toegang: Gratis
Locatie: Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster, Lange Steenstraat 14 – 9000 Gent
Abonneren op:
Posts (Atom)