Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

zaterdag 17 december 2011

Artikel in de kijker uit... Verslaving & hoe gebruik je de stuiterproxy

In de online vakbibliotheek van Bohn Stafleu van Loghum (BSL) vind je tal van Nederlandstalige tijdschrifttitels uit de welzijnssector waarop de KHLeuven geabonneerd is. Via de stuiterproxy kan je deze tijdschriften ook thuis inkijken.
Hoe ga je via de stuiterproxy naar je tijdschriftartikel?
1. Ga naar de site van de bibliotheek en klik e-bibliotheken

2.Kies de host die je tijdschrift verdeelt (in dit geval BSL)en ga naar de stuiterproxy
3. Login
4. Kies KHLeuven Library
5. Kies opnieuw e-bibliotheken, ga naar je host en kies 'on campus'
6. Selecteer je tijdschrift
Ook het tijdschrift Verslaving is opgenomen in her BSL-pakket. In het decembernummer van Verslaving publiceerden Julie Tieberghien en Tom Decorte het artikel 'Geen dak boven je hoofd?'. Hierin bespreken ze hun bevindingen over dakloosheidsproblematiek en middelengebruik bij Antwerpse jongeren:
"In 2009 ontwikkelde en testte het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) een Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs (AMJAD) voor het drugsbeleid in de stad Antwerpen (Tieberghien & Decorte, 2010). Met behulp van verschillende kwalitatieve methoden werden gegevens verzameld over onder andere de gebruikspatronen, de aanwezigheid van risicofactoren en de levensomstandigheden van spijbelaars, dakloze jongeren, hardekernjongeren en allochtone jongeren tot 25 jaar. Dit artikel spitst zich toe op dakloze jongeren. De resultaten van dit onderzoek hebben geleid tot een aantal aanbevelingen om gerichte maatregelen of interventies te ontwikkelen en beleidsprioriteiten bij te stellen." (Bron: Verslaving, Jrg. 7, nr. 4 (2011) p. 30-39)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten