Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 13 januari 2012

Artikel in de kijker uit...Kwartaal tijdschrift economie: tijdschrift voor algemeen- en bedrijfseconomische vraagstukken

Universiteit Antwerpen en de Nederlandse Stichting Maandschrift Economie publiceren het Kwartaalschrift Economie. De doelstelling van dit tijdschrift voor algemeen- en bedrijfseconomische vraagstukken is "resultaten van oorspronkelijk en degelijk onderzoek te verspreiden onder een ruime lezerskring van wetenschappers, professionelen in de bedrijfswereld en de publieke sector, studenten, en geïnteresseerden in het algemeen."(kwartaalschrifteconomie.be) In het jongste nummer toont Joan Muysken aan dat in Nederland "recessies benut worden om de flexibelisering van de arbeidsmarkt in de vorm deeltijdarbeid steeds een stapje hoger te brengen." Hierdoor is volgens de auteur de werkloosheidsgraad geen goede indicator meer om spanningen op de arbeidsmarkt te signaleren: "een conjuncturele neergang vertaalt zicht minder in een hoge werkloosheid, maar leidt tot een lager aantal gewerkte uren en daarmee tot een grotere onderbenutting van arbeid". Het artikel flexibelisering van de arbeidsmarkt tijdens recessies (Kwartaaltijdschrift jrg. 7, nr.4 :677-622) vind je bij de tijdschriften in het Studielandschap.
N.B. Vandaag verscheen in het kader van de VOKA-leerstoel aan de KU Leuven een studie van het Vlaams Instituut voor Economie en Samenleving (VIVES) die de heterogene impact crisis op Vlaamse arbeidsmarkt analyseert: de Impact van de crisis op de arbeidsmarkt in Vlaanderen / Joep Konings, Damiaan Persyn en Wouter Torfs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten