Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 21 mei 2012

Videowedstrijd rond diversiteit, migratie en sociale samenhorigheid


De United Nations Alliance of Civilizations (UNAOC) en de International Organization for Migration (IOM) richten een oproep aan jongeren van over de hele wereld om een origineel en creatief filmpje te maken rond de thema's van PLURAL+ : migratie, diversiteit en sociale inclusie.

De vraag vloeit voort vanuit de overtuiging dat jongeren voorlopers zijn die sociale veranderingen in de hand werken. En dit in een wereld die vaak gekenmerkt wordt door onverdraagzaamheid en culturele en religieuze verdeeldheid. PLURAL + wil jongeren aanmoedigen om binnen hun gemeenschap iets te doen voor de integratie van migranten, identiteit, diversiteit, mensenrechten en sociale cohesie. Het initiatief kan rekenen op de steun van talrijke internationale organisaties, waaronder UNESCO.

Jongeren tot 25 jaar kunnen een video van maximaal 5 minuten insturen. De uiterste deadline daarvoor is 1 juli 2012. Vervolgens zal een internationale jury drie winnaars selecteren - een uit elke leeftijdscategorie (9-12, 13-17, 18-25). De winnaar worden, op kosten van de organisatoren, uitgenodigd naar New York om hun werk voor te stellen op een feestelijke ceremonie op 6 december 2012 in het Paley Center for Media.

(Bron: website unescoscholen.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten