Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 1 juni 2012

Zending nr. 76 O.C.M.W.-code (UGA) & OCMW Zakboekje (Kluwer)


Nieuwe aanvullingen van het losbladig naslagwerk 'OCMW-code' (Piet Dhaenens en Bernard Note) zijn toegekomen in onze bibliotheek.
"De O.C.M.W.-Code is een verzameling van de meest essentiële wetten, besluiten en ministeriële onderrichtingen, die onontbeerlijk zijn voor de goede werking van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn. (...) De mappen "Commentaar" bevatten de bijdragen "Maatschappelijk welzijn", een praktische toelichting bij de wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, "Het voor hulpverlening bevoegde O.C.M.W." en "Maatschappelijke integratie"." (Bron: website UGA)
Deze mappen staan in het rek 16 met rubriek 362.5 'OCMW'.

In dit rek vind je ook de nieuwe uitgave van Kluwers 'OCMW zakboekje beleid en sociale dienst'(Johan Agten en Ludo Asselberghs):
"- Het zakboekje verklaart de werking en de taken van het OCMW. De delen Structuur en Wetgeving werden geactualiseerd.
- In het Sociaal Lexicon werden nieuwe subtrefwoorden ingevoegd zoals aangifteplicht en Raadpleging van bevolkingsregisters (Beroepsgeheim); achterstallige facturen (bevoegd OCMW); afsluiten van de waterlevering (energie); gewoonlijke verblijfplaats (bevoegd OCMW); toevallige verblijfplaats (bevoegd OCMW). Andere trefwoorden werden grondig herschreven: energie (sociale maatregelen); juridische tweedelijnsbijstand; voedselbedeling.
- Het bevat alle relevante wetgeving, waaronder de OCMW-wet en het OCMW-decreet." (Bron: website Kluwer)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten