Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 11 februari 2013

Wandel doorheen welzijn in Gent


Welzijnsoverleg Regio Gent organiseert in 2013 opnieuw 5 themawandelingen waarop welzijnswerkers kunnen kennismaken met initiatieven uit allerhande sectoren.

VRIJDAG 15 MAART:
JEUGDWELZIJNSWERK
Ontdek de verschillende aspecten van het jeugdwelzijnswerk van vzw JONG. Luister naar verhalen van een jeugdwerker van Jongerenwerking Nieuwland, arbeidstrajectbegeleider van Jobkot en buurtsportwerker in opleiding.

DONDERDAG 18 APRIL:
GEVANGENIS NIEUWE WANDELING
Stap binnen in de Gevangenis van Gent. Vraag alles wat je altijd al wilde weten! Het project "Ontgrendeld" vertelt u de ervaringen van geïnterneerden met een handicap.
Voor deze themawandeling: inschrijven voor 27 maart.

VRIJDAG 14 JUNI:
ARMOEDE
Ontdek het aanbod van Gentse armoedediensten. Stel je vragen aan professionelen, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. We gaan langs bij Kras, Dien-Centrum Gent Noord en De Sloep.

OKTOBER:
ASIEL EN MIGRATIE
Hoe help je mensen met een precair verblijfstatuut? Bij wie kan je als hulpverlener en cliënt terecht met je vragen? Bezoek enkele diensten die hulp bieden bij complexe en ondoorzichtige asiel- en opvangprocedures.
Datum en inschrijving: begin september in de WRG nieuwsbrief.

NOVEMBER:
DAK- EN THUISLOOSHEID / ZORGVERMIJDERS
Hulp verlenen aan zorgvermijders, dak- en thuislozen? Ervaren diensten vertellen je hun verhalen en lichten toe waarvoor je bij hen terecht kan.
Datum en inschrijving: begin september in de WRG nieuwsbrief.
(Bron: website WRG)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten