Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 24 juni 2013

Colloquium "Sociaal Werk en Democratie", Gent 24-25/10

Op 24 en 25 oktober organiseert de masteropleiding sociaal werk UGent i.s.m. de Associatieonderzoeksgroep Pedagogiek van het Sociaal Werk het colloquium "Sociaal Werk en Democratie".
"Het sociaal werk is gericht op democratische processen, en wordt als dusdanig geconfronteerd met ontwikkelingen die de solidariteit en het democratisch vermogen van de samenleving en van het sociaal werk onder druk zetten. De ontwikkeling van de Westerse verzorgingsstaten naar actieve welvaartsstaten heeft een directe impact op het sociaal werk, wat bijvoorbeeld duidelijk wordt in de vraag naar grotere specialisatie, innovatie, effectiviteit en efficiëntie, … Deze ontwikkelingen dagen niet enkel de praktijk van het sociaal werk uit, maar ook de opleidingen sociaal werk en al wie bij deze opleidingen is betrokken: zij moeten immers hun houding ten aanzien van de rol van het sociaal werk in relatie tot democratisering expliciteren en aansluitend zowel nieuwe vragen voor onderzoek, als nieuwe modellen van professionaliteit ontwikkelen. Sociaal werk opleidingen worden dus uitgedaagd om na te denken over de vraag hoe zij kijken naar democratie, naar de rol van het sociaal werk hierin, en over de vraag hoe zij deze visie gestalte geven in onderzoek, onderwijs en dienstverlening."

Een greep uit het programma:
-Sociaal werk in tijden van superdiversiteit: een uitdaging voor de democratie? / Sami Zemni – UGent
-Op welk sociaal werk hebben burgers recht in een democratie? - Bernard Hubeau – UA/VUB
-Het verlangen naar democratie / Gert Biesta – Universiteit van Luxemburg
-Sociaal werk en democratie: mogelijkheden en moeilijkheden voor sociaal werk opleidingen vandaag / Maria De Bie – UGent

Waar? Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, Gent
Prijs? 25 EUR
Het programma en inschrijvingsformulier vindt u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten