Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

donderdag 24 oktober 2013

Trip lokaal


Trip Lokaal biedt vorming aan jeugdraadsleden, jeugdwerkers en alle jongelui met goesting.
Met keuze uit een brede waaier aan vormingssessies zet Trip Lokaal je op weg een nog straffere jeugdwerker of nog sterker jeugdraadslid te worden.

Op 4 december om 18u kan je in het provinciehuis is Leuven tercht voor:

Programma
1.Jouw stempel op de BBC en het meerjarenplan >> Karuur
Nog even en het meerjarenplan gaat van start. We frissen snel je geheugen op over de regeltjes en richten de blik op de toekomst. Wat kan jij als jongere de komende jaren inbrengen in het gemeentelijk beleid? Op welke manieren kan je vereniging wat gedaan krijgen in de gemeente?

2.Wat met al die GAS? Na de wet, de toepassing >> VVJ
De nieuwe GAS-wet is gestemd, maar het echte werk gebeurt in jouw dorp of stad. Waarop moet je letten wanneer je gemeentebestuur het GAS-reglement aanpast of opmaakt? Wat mag, wat mag niet? Bekijk GAS vanuit kinder- en jongerenbril en ga goed gewapend in je gemeente het debat aan.

3.Creatief denken >> Koning Kevin
Brainstormen met de leidingsploeg over het kampprogramma? Met je dagelijks bestuur originele themafeestje in mekaar boksen? Een leuke vakantieweek voor kleuters verzinnen? Zet je brein onder stoom en ga thuis creatiever aan de slag.

4.Financieel beleid >> De Ambrassade
Begrotingen, geld inzamelen, subsidiedossiers opmaken, boekhouden… Niet bepaald het leukste werkje in je vereniging, zeker niet met een crisis en besparingen op de achtergrond. Maak van de nood een deugd en word een kei in het beheren van de financiën!

5.Fuifbeleid >> De Ambrassade
Fuiven en feesten organiseren zit in het DNA van jongeren en jeugdverenigingen. Je wordt om de oren geslagen met nieuwe regels rond geluidsnormen, gehoorschade, alcohol en roken. Je krijgt alles wat je nodig hebt voor een veilige en plezante fuif netjes op een rij.


Inschrijven kan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten