Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 21 februari 2014

Tentoonstelling NASS BELGICA - De Marokkaanse immigratie in België


"De ULB en de Botanique stellen, in samenwerking met La Cambre, een rondtrekkende tentoonstelling voor die hulde brengt aan de bijdragen van de Marokkaanse immigratie in België.

De tentoonstelling kadert binnen de viering voor de 50ste verjaardag van de bilaterale akkoorden tussen België en Marokko over de gastarbeiders. Nass Belgica nodigt het publiek uit tot een reis door een deel van onze geschiedenis en zoomt in op de banden tussen deze twee landen.

Met zin voor nuance en humor doorprikt de tentoonstelling talloze vooroordelen die nog steeds leven bij beide bevolkingsgroepen.

Kunstwerken, getuigenissen, historische verhalen, publieke of familiale archieven, beelden van gisteren en vandaag, projecties en fragmenten uit films, cartografieën en affiches, voorwerpen en literaire passages,.. herinneren aan de buitengewone vitaliteit die deze bevolkingsgroep aan ons land heeft geschonken. In de rijke scenografie van La Cambre komt dit rijke patrimonium, dat voor het eerst is samengebracht, volledig tot zijn recht. Via verschillende interpretatiesleutels wordt zowel de rede als de emotie bespeeld." (Bron: website botanique.be)

Wanneer? wo-zo, 22/2-27/4 : 12u-20u
Waar? Botanique, Koningsstraat 236, 1210 Brussel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten