Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 3 november 2014

Expo 'wat als ik dakloos word?'



In samenwerking met Atlas, het huis van diversiteit en inburgering in Antwerpen, toont gelegenheidsfotograaf Turhan Akyazili in de expo ‘Wat als ik dakloos word?’ meer dan honderd portretten van daklozen en mensen die zich het lot aantrekken van de meest kwestbaren in onze stad.

Kansarmen, dak- en thuislozen hebben elk een verhaal, maar de expo portretteert alle mensen: daklozen en niet-daklozen, mensen die nooit in aanraking zijn geweest met daklozen of met dakloos zijn, maar die wel willen delen wat het woord ‘dakloos’ bij hen oproept.

De sticker op de mond van de geportretteerden geeft weer wat ‘dakloos’ bij ieder van hen oproept. De sticker is tevens symbolisch en verwijst naar de anonimiteit of de onzichtbaarheid waarin daklozen leven of willen leven.

De expo loopt op drie locaties: het Centraal Station in Antwerpen, de Permekebibliotheek en Atlas, het huis van de Inburgering, ook allebei in Antwerpen. Op de twee laatste kan je een montage zien met getuigenisen van mensen die hun gevoel of hun ervaring rond 'dakloos' of 'dakloos zijn' tegen de camera vertellen.
Wanneer? Van 31 oktober tot en met 5 december 2014
Meer info op www.atlas-antwerpen.be

(Bron: website watalsikdakloosword.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten