Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

woensdag 1 april 2015

Conferentie over vroegtijdig schoolverlaten en jeugdwerkloosheid


"Op 8 mei 2015 organiseert de Stichting P&V een conferentie te Brussel die haar uitgebreid onderzoeks- en actieprogramma rond de integratie van jongeren uitgesloten door vroegtijdig schoolverlaten en werkloosheid afsluit.

In de namiddag zal Joëlle Milquet, Minister van Onderwijs, Cultuur en Kinderopvang binnen de regering van de Federatie Wallonië-Brussel, haar visie op de problematiek toelichten. Verder zullen ook Grégor Chapelle, Directeur-generaal van Actiris, Fons Leroy, Afgevaardigd bestuurder van VDAB, Jo Libeer, Afgevaardigd bestuurder van VOKA, Micheline Scheys, Secretaris generaal van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap en Olivier Willocx, Afgevaardigd bestuurder van BECI en Voorzitter van de Economisch Sociale Raad van het Brussels Gewest reageren op de beleidsaanbevelingen die doorheen de dag werden geformuleerd.

In de voormiddag zullen vier bijzondere personen hun ervaringen over het werken met jongeren met het publiek delen: Céline Alvarez (FR), bezieler van een experimentele kleuterklas in Gennevilliers, Sihame El Kaouakibi (BE), Coördinator van « Let’s Go Urban » te Antwerpen, Pierre Pirard (BE), Afgevaardigd bestuurder van « Teach for Belgium » en Hiltje Rookmaker (NL), Directeur van de secundaire school Leon van Gelder te Groningen.

De conferentie zal ook de bevindingen voorstellen en bespreken van 6 Belgische projecten die werken aan de sociale en economische integratie van jongeren en door de Stichting P&V ondersteund werden. Daarnaast zullen nog een tiental andere Belgische en internationale good practices aan het woord komen tijdens verschillende groepsateliers.

Meer informatie over het programma van de studiedag vindt u hier." (Bron: nieuwsbrief Stichting P&V)
Wanneer? 8.05.2015
Waar? The Egg te Brussel
Gratis, inschrijving verplicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten