Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 20 juni 2016

Lezingen en debat 'Leven zonder papieren', UA 22.06

De precaire situatie van mensen zonder papieren of zonder wettig verblijf en het stijgende onbegrip van ingezeten burgers, versterkt door de huidige asielcrisis in Europa, vraagt om duiding op basis van empirisch onderzoek.Met dit initiatief wil ucsia het maatschappelijke debat schragen op feitelijke basis door beroep te doen op expertise van onderzoekers en professionele deskundigen.

-Sociologe Masja van Meeteren deed onderzoek naar de leefomstandigheden van mensen zonder papieren in België en Nederland vanuit het perspectief van hun aspiraties. Op basis van tweehonderd interviews zocht zij een antwoord op hun economische en sociale integratie, hun lokale en transnationale netwerken, hun sociaal kapitaal.
-Jurist Dirk Vanheule is gespecialiseerd in migratie- en asielrecht en betrokken op beleidsonderzoek inzake inburgering en integratie.
Zij lichten hun bevindingen toe als uitgangspunt voor een debat met de verantwoordelijken van de Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten orca en Jesuit Refugee Services.
Sprekers:
• Masja van Meeteren, docent criminologie aan de Universiteit Leiden
• Dirk Vanheule, gewoon hoogleraar publiekrecht en decaan van de Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen
• Didier Vanderslycke, directeur orbit en orca (Organisatie voor Clandestiene Arbeidsmigranten), afgevaardigd bestuurder picum (Platform International Cooperation on Undocumented Migrants)
• Baudouin Van Overstraeten, directeur Jesuit Refugee Services Belgium

Wanneer? Woensdag 22 juni 2016, 18.00u-20:00u
Locatie? Universiteit Antwerpen, Aula R.001 Rodestraat 14, 2000 Antwerpen
Deelname is gratis. Online inschrijven vereist.

Meer info vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten