Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

woensdag 26 april 2017

Open Forum samen naar Genève? Kinderrechten in Vlaanderen en Brussel

Wat loopt goed en wat kan beter in de toepassing van de Kinderrechten in België? Welkom op het Open Forum van de Kinderrechtencoalitie op woensdagmorgen 24 mei. Hoe is het gesteld met de naleving en de toepassing van het Kinderrechtenverdrag in en door België? Waar zitten de knelpunten en hoe kan het anders? Welke goede praktijken zien we als mogelijke alternatieven?

België ondertekende in 1991 het Verdrag over de Rechten van het Kind, afgekondigd door de Verenigde Naties in 1989. Die ondertekening is niet vrijblijvend. In 2017 rapporteert België aan de VN over de naleving en de toepassing van het Verdrag in dit land. Naast het overheidsrapport verwacht het VN-Comité voor de Kinderrechten in Genève ook een rapport van het middenveld, het zogenaamd Alternatief Rapport.

De verschillende rapporten vormen voor het VN-Comité de basis voor een evaluatie van het kinderrechtenbeleid in België en leiden tot aanbevelingen, de Slotbeschouwingen. Die aanbevelingen zijn richtinggevend voor het beleid van de overheden in België.

De Kinderrechtencoalitie schrijft samen met haar Franstalige zusterorganisatie, la CODE, het Alternatief Rapport van de civiele maatschappij. Verscheidene leden van de coalitie werken aan deelrapporten die we op woensdag 24 mei aftoetsen en aanvullen op een Open Forum.

Voor wie? Het Forum staat open voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt en voor alle geïnteresseerden.

Hoeveel kost het? Deelnemers betalen 10 euro zonder of 15 euro met broodjeslunch. Betalen gebeurt na ontvangst van de factuur.

Hoe schrijf ik in? Schrijf hier in of stuur een mail naar info@kinderrechtencoalitie.be (link stuurt een e-mail).

Waar? Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Huart Hamoirlaan 136 in Brussel-Schaarbeek (op loopafstand van het station Schaarbeek)

Meer info vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten