Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 23 maart 2018

BruVoices : inwoners spreken over sociale cohesie in Brussel

BruVoices : inwoners spreken over sociale cohesie in Brussel / Leen Van Brussel, Louise Carlier, Mathieu Berger, Antoine Printz, Lionel Francou & Benjamin De Cleen. Koning Boudewijnstichting, 2018.

"Is de sociale cohesie in Brussel na de aanslagen van 22 maart 2016 sterk genoeg om weerstand te bieden aan de traumatische gevolgen van zo'n gewelddadige gebeurtenis? Kunnen we deze vatten in een diagnose? Kan zo'n diagnose bijdragen tot het versterken van de veerkracht van het Gewest, dat net als andere steden overal ter wereld, niet immuun is voor andere grote schokken?
Het project BruVoices, ondersteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, besloot om antwoorden te zoeken op deze vragen door zich rechtstreeks te richten aan de Brusselse burgers, mannen en vrouwen. Meer dan 1000 inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden betrokken in de twee consultatiefases. In de eerste fase werd geprobeerd om gegevens te verzamelen via een kwalitatieve benadering. Tussen maart en juni 2017 werden 51 groepen van een tiental personen gemobiliseerd, wat in totaal bijna 500 deelnemers opleverde. De resultaten van de analyse van deze gesprekken zijn opgenomen in dit rapport."
De papieren versie van dit rapport vind je ook in de SSH-bib (361.5 KBS).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten