Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 8 februari 2019

Kwalitatieve evaluatie van het geestelijke gezondheidssysteem en de zorgtrajecten van gebruikers in het kader van de Psy 107 hervorming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest


Parcours.Brussel: kwalitatieve evaluatie van het geestelijke gezondheidssysteem en de zorgtrajecten van gebruikers in het kader van de Psy 107 hervorming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest / Carole Walker, Pablo Nicaise & Sophie Thunus. Observatorium voor Gezondheid en Welzijn Brussel, 2019.

"De Psy 107 Hervorming, die werd opgestart in 2010 en veralgemeend in 2016, wil het geestelijk gezondheidszorgaanbod rond de patiënt reorganiseren waarbij deze zo veel mogelijk in zijn eigen leefomgeving kan worden behandeld. Deze studie wil de implementatie van de 107 Hervorming in Brussel evalueren en op basis daarvan aanbevelingen voorstellen.

Het project “Parcours.Brussel”, uitgevoerd door de l’Université Catholique de Louvain (Carole Walker, Pablo Nicaise en Sophie Thunus) in opdracht van het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn, onderzoekt hoe het geestelijke gezondheidssysteem in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is georganiseerd aan de hand van de zorgtrajecten van gebruikers die in contact staan of stonden met diensten voor geestelijke gezondheidszorg in het gewest. Wat het anders maakt dan andere projecten is de bewuste keuze om te vertrekken vanuit de ervaringen van personen die zorg krijgen of van zorg uitgesloten zijn en om daarbij bijzondere aandacht te schenken aan de sociale- en verzorgingsdimensie van de zorgtrajecten."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten