Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

zaterdag 12 november 2011

CongoSpecial in Anderlecht

De novembermaand brengt verkiezingen in Congo. Samen met de Nederlandstalige bib en de Mangoboom in bloei zette De Rinck een Congo Special op touw.

  • TENTOONSTELLING:  Foto’s van Fabrice Kada en levensverhalen van Afrikaanse senioren die hun nieuwe omgeving proberen te begrijpen en zin willen geven aan hun laatstelevensfase hier. 
    Lees hier het verhaal van Mama Félicienne en Mama Astrid
    Een initiatief van de Mangoboomin bloei i.s.m. De Rincken met de steun van de Koning Boudewijnstichting.
    Vernisage maandag 14 november om 19.00 uur in Galerij De Rinck, Kapittelstraat 13, Anderlecht
    --> Toegang gratis, nog tot 26 november telkens van maandag tot vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdagen van 10 tot 16 uur
  •  
  • FILM: Katanga Business - 17/11, 20u.: Galerij De Rinck, Kapittelstraat 13, Anderlecht
    Katanga is zowat de rijkste provincie ter wereld als het op ertsen aankomt. De lokale bevolking daarentegen leeft in bittere armoede. Deze politiek-economische thriller schetst het beeld van de zwoegende Katangezen die ertsen ontginnen in opdracht van multinationals die op hun beurt een economische oorlog voeren met het steeds sterker concurrerende China.
    Een wrang verhaal over globalisering van regisseur Thièry Michel wordt ingeleid door Erik Martens, filmcriticus en hoofdredacteur van de dvd’s uitgegeven door het Koninklijk Filmarchief (de Cinematek-dvd’s)
    --> Toegang: 2 euro

  • FILM: Cemetary State - 24/11, 20u.: Les Tréteaux, Porseleinstraat 4, Anderlecht
    De docufilm van Filip De Boeck speelt zich af rond het kerkhof Kintambo, één van de grootste en oudste van Kinshasa. Door de ogen van een groepje grafdelvers, krijgen we een beeld van hoe de bewoners van de gemeenschappen rond het kerkhof omgaan met leven en dood. Sereniteit is relatief als we zien hoe the children of the state dood en begrafenissen aangrijpen als momenten van rebellie tegen ouderen, politiek en geloof.
    Regisseur en hoogleraar antropologie Filip De Boeck komt zijn prijswinnende film zelf inleiden in Les Tréteaux.
    --> Toegang: 2 euro
  • FILM: Pièces d'identités - 1/12, 20u.: Oud Sint-Anna ziekenhuis, Dapperheidsplein 14A
    De oude koning van de Bakongo, Mani Kongo, komt voor een tweede keer naar België. De eerste keer was voor expo ’58. De tweede keer, 40 jaar later, om zijn dochter te zoeken. Hij belandt in de Matongéwijk en ziet zich geconfronteerd met een nieuwe wereld waar hij zijn vorstelijke herkenningstekens, zijn pièces d’identités, verliest en in absurde situaties belandt. Deze prent van Mweze Ngangura toont de hindernissen voor Congolezen in België pretentieloos en met een knipoog.
    --> Toegang: 2 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten