Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

woensdag 14 maart 2012

Diversiteitsdag in SSH


Botsen generaties nu de betaalbaarheid van de verzorgingsstaat onder druk komt te staan en jongere generaties langer moeten werken? Kunnen en willen jongeren nog werken in de bejaardensector? Jonge hulpverleners en allochtone verzorgenden bij ouderen, klikt dat wel? Zien we ook bij allochtonen generaties opmerkelijke verschillen en is dat vergelijkbaar met autochtonen? Leeftijdsbewust personeelsbeleid, is dat meer dan een (holle) slogan? Hebben we voldoende kennis over de tijd van toen, of omgekeerd, veranderende leef-tijden? Zijn sociale werkers bewust van generatieverschillen in gevoeligheden en achtergronden? Hoe kan intergenerationele solidariteit en communicatie aangezwengeld worden?
Deze vragen liggen aan de basis van een diversiteitsdag over generaties. Op woensdag 21 maart zoemen we met heel de schoolgemeenschap in op dat thema. Theorie en praktijk komen aan bod. Het ernstige combineren we met het ludieke. Grote namen komen spreken, maar eveneens is het werkveld present om praktijkverhalen te brengen. Woon-en zorgcentrum Vogelzang, onze buren op de Groeneweg, zet voor SSH haar deur open.
Deze diversiteitsdag gaat door op de campus van SSH (Groeneweg 151, 3001 Heverlee). Enkele activiteiten gaan door in Woon- en zorgcentrum Vogelzang (onderaan berg, Groeneweg). Iedereen welkom. Deelname is gratis.
Klik hier voor het programma van de diversiteitsdag

In de bib vind je een themastand met publicaties rond IGS en op Pearl Trees SSHbib Open Acess bronnen en achtergrondinformatie bij de lezingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten