Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

donderdag 22 maart 2012

Losbladige naslagwerken & update

Je wil je oriënteren in een bepaald onderwerp met actuele informatie van vakspecialisten? Bekijk dan eens een losbladig naslagwerk. In de rekken zie je ze af en toe: ringmappen met een fluo-etiket 'niet-uitleenbaar'. Bijvoorbeeld in de UDC-rubriek 008.1 (cultuurbeleid) zie je de mappen van uitgeverij Politeia 'Cultuur en Vrijetijdsbeleid'. In rubriek 361 (welzijnswerk) Kluwers 'Welzijnsgids'. Kluwers 'Gids voor Sociaal-Cultureel en Educatief Werk'. Soms is er ook een elektronische versie op cd-rom voorhanden.

Hier zie je een overzicht van alle losbaldige naslagwerken die regelmatig geüpdate worden in onze bib.

Wat houdt een update in? 2 voorbeelden:
-aflevering 83 (december 2011) van de Welzijnsgids bevat 5 nieuwe bijdragen:
Jef Peeters belicht de rol van het sociaal werk in het transitieproces naar een duurzame ontwikkeling, Natasha Van Mechelen en Marjolijn De Wilde beschrijven wijzigingen in het institutioneel raamwerk sinds de wet op het recht op maatschappelijke integratie, 'de stadsmonitor als kader en inspiratiebron voor een omgevingsanalyse van de de gezondsheids- en welzijnszorg' is een bijdrage van Jo Van Assche, Thomas Block en Herwig Reynaert, de toename van slaapmiddelengebruik wordt onderzocht door Theirry Christiaens, Hanne Creuplandt en Roland Rogiers en Anke Thoen en in een geactualiseerde tekst brengt Marc Cosyns de huidige opvattingen over medische zorghandelingen in de laatste levensfase in kaart.

-aflevering 39 (maart 2011) van het Handboek Schuldbemiddeling:
Vlaams Centrum Schuldbemiddeling is omgevormd tot de vzw Vlaams Centrum Schuldenlast en de naam werd overal in het handboek aangepast, verder aanpassingen i.v.m. bedragen/tarieven en allerlei actualisties i.v.m. wetgeving.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten