Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

woensdag 10 september 2014

Avant-première van de documentaire ALPHABET gevolgd door een debat "Succes: de vrucht van levensgeluk of van prestatie?"


Op maandag 15 september om 19.30 uur kan je in BOZAR in Brussel naar de avant-première van de film ALPHABET van Erwin Wagenhofer (We Feed the World, Let’s Make Money).
" Een ode aan de menselijke verbeelding, in de vorm van een aanklacht tegen hiërarchisch, op competitie en kwantificeerbare resultaten gericht onderwijs. Deze essayistische documentaire neemt de stelling van onderwijsexpert Sir Ken Robinson als uitgangspunt: we beschikken over de buitengewone kracht van de verbeelding, maar dit talent vernietigen we systematisch in onze kinderen en in onszelf. De film legt van China tot Frankrijk dezelfde klachten bloot.

Na de projectie volgt een debat met als onderwerp: "Succes: de vrucht van levensgeluk of van prestatie?" in aanwezigheid van:
- Nicolas Hirtt (leraar en stichtend lid van 'Appel pour une école démocratique' en ook auteur van verschillende boeken over dit onderwerp)
- Laurent Fourny (leraar in het secundair onderwijs en senior fellow Itinera institute)
- Diane Hennebert (staat aan het hoofd van de stichting Boghossian en verantwoordelijk voor het pedagogisch project "Out of the Box")

Moderator: Lionelle Francart (presenteert de uitzending O Positif op La Première)

U kunt hier nu al tickets voor deze avond kopen."
(Bron: website Bozar.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten