Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 5 september 2014

Congres Uit De Marge 2014: “We are the world” - De werking in de wereld en de wereld in de werking

Op 13 novermber kan je in het provinciehuis in Leuven naar een congres waarin het verband tussen superdiversiteit, solidariteit en jeugdwelzijnswerk centraal staat.
"’s Morgens kies je uit een ruim en divers aanbod aan lezingen, workshops en bezoeken rond verschillende thema’s in verband met superdiversiteit, solidariteit en jeugdwelzijnswerk. Je vindt zeker je gading.
En ook in de namiddag kan je kiezen. Ofwel volg je de lezing in de raadszaal. Ofwel neem je deel aan het wereldcafé. Prof. dr. Stijn Oosterlynck (onderzoeksgroep Oases, UA) schetst op een duidelijke manier een aantal inzichten over de superdiversiteit als uitdaging voor de solidariteit en voor het jeugdwelzijnswerk. Na de lezing voorzien we een half uur voor gesprek met het publiek. Het wereldcafé biedt een forum voor de uitwisseling van ervaringen over deze thematiek met andere jeugdwerkers.

Kort programma
09u30-12u30 Koffie en kennismaking, workshops, lezingen en bezoeken.
12u30-13u30 Lunch: veggie of hallal of…
13u30-15u00 Keuze tussen:

Lezing en gesprek: superdiversiteit en gemeenschap, Stijn Oosterlynck.
Wereldcafé: ervaringen delen met collega’s over superdiversiteit in de werking.

15u00-16u30 Feestelijk slot: de uitreiking van de Cera-prijs van het jeugdwelzijnswerk door Minister van Jeugd Sven Gatz en acteur Warre Borgmans, peter van de Cera-prijs. met een hapje en een drankje."
Meer informatie vind je momenteel op de website van uit de marge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten