Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

woensdag 10 februari 2016

Hart boven hard Leuven, Zon 14.02.16


14u tot 15.20u – OPEK

Duurzame voeding, gezond, lokaal geteeld en verdeeld, een coöperatieve ‘sociale kruidenier’, je vindt het in Leuven. Hoe kunnen we bestaande en nieuwe initiatieven verbinden?
Duurzame mobiliteit met o.a. een aangename, autoluwe stad. Maar ‘De Bruul brult’: geen nieuwe parkeergarage onder het park! Hoe verder? Kom meedenken.
Nieuwe initiatieven van onderuit opstarten. Wat leeft er? Of hoe begin je daar aan? Wat zijn de regels van de kunst? Mensen met ervaring zetten je op weg.
Een armoedespel: ‘uit de boot vallen’. Hoe gebeurt het en hoe voelt het? Wat doen we samen voor meer solidariteit en verbinding?

15.40u tot 17u – OPEK

Leuvense burgers trekken zich het lot aan van vluchtelingen en zoeken naar gepaste vormen van opvang en begeleiding. Hoe kan iedereen hier zijn plek in vinden?
Leuven is rijk aan initiatieven die de zorg weer midden in de samenleving willen zetten. We delen ervaringen en versterken elkaar.
Het leven van acht mensen die een nieuwe start nemen dankzij de sociale economie. We tonen de compilatie van een spraakmakende ROB-reportagereeks.
Ondernemen vanuit respect voor klimaat, zorg, onderwijs, cultuur, sport, diversiteit, … Helpt het coöperatieve organisatiemodel?

> Doorlopend is er ook een werkplek waar we samen de Grote Parade op 20 maart creatief vorm geven.
> Kinderanimatie voor kinderen van 3 tot 12 jaar (aanmelden via leuven@hartbovenhard.be)
> Napraten tot 18u in Entrepot-café bij muziek van CapitalJazz.be

> Inschrijven kan via leuven@hartbovenhard.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten