Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

woensdag 24 februari 2016

Voorstelling onderzoek 'Vrije tijd van kinderen en jongeren met een handicap'


De afdeling Jeugd gaf aan Artesis Plantijn Hogeschool de opdracht om een onderzoek te voeren naar de mate waarin kinderen en jongeren tussen zes en achttien jaar met een handicap een passend vrijetijdsaanbod kunnen vinden en naar welke rol het bestaande jeugdwerkaanbod daarin speelt.

Daarbij stonden drie onderzoeksvragen centraal:
-In welke mate maken kinderen en jongeren met een handicap gebruik van het bestaande jeugdwerkaanbod? Welke redenen en drempels spelen een rol in (non-)participatie? Hebben ze daarbij een voorkeur voor specifieke of inclusieve initiatieven?
-Hoe beleven kinderen en jongeren met een handicap hun deelname aan het aanbod? Welke elementen dragen bij tot een kwaliteitsvol aanbod? Voldoet het aanbod aan hun verwachtingen? Wat zijn hun ervaringen met infrastructuur, begeleiding, plaats en tijd, bereikbaarheid,... ?
-Wat zijn de andere vrijetijdsactiviteiten waaraan kinderen en jongeren met een handicap deelnemen? Welke plaats neemt het jeugdwerkaanbod in in de vrije tijd van kinderen en jongeren met een handicap?

Op woensdag 9 maart in de namiddag stellen de afdeling Jeugd en de onderzoekers van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen de resultaten voor van het onderzoek voor in de Koninklijke Bibliotheek van België, Kunstberg (ingang "Gutenberg").
Inschrijven is verplicht en kan tot uiterlijk 4 maart 2016 via het online formulier.
De deelname aan de studiedag is gratis.
Meer info vind je hier.

(bron: website sociaalcultureel.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten