Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

dinsdag 19 april 2016

Lezing Hans De Witte over burnout

Burnout is een negatieve psychische toestand bij werkenden, die gekenmerkt wordt door drie componenten: extreme (emotionele en mentale) uitputting, een negatief en cynisch beeld over cliënten (depersonalisatie) en verminderde professionele bekwaamheid.
In dit General College worden de volgende aspecten belicht: wat is burnout? In hoeverre komt burnout voor onder werknemers in de welzijns- en gezondheidszorg? Wat zijn de belangrijkste veroorzakende factoren? Ligt het aan de persoon of aan het werk? Wat zijn de gevolgen van burnout? Kan burnout verholpen worden, en zo ja, wat dient men dan te doen?

Hans De Witte is Gewoon Hoogleraar Arbeidspsychologie aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven. Zijn onderzoeksdomeinen omvatten: (a) de arbeidspsychologische benadering van arbeid (bv. de beleving van arbeid, zowel positief (arbeidstevredenheid en bevlogenheid), als negatief (werkstress, burnout), (b) gevolgen van jobonzekerheid, tijdelijk werk en herstructureringen, en (c) de beleving en gevolgen van werkloosheid.

PRAKTISCH
maandag 25 april 2016 - 17u30 tot 19u30 -
gratis inkom!
UC Leuven-Limburg
Campus Sociale School
Groeneweg 151, Heverlee (lokaal B101)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten