Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 14 november 2016

Online rapporten armoede-analyse

Welzijnsbarometer: Brussels armoederapport 2016:
Dit document is de twaalfde editie van de Welzijnsbarometer.
Verschillende aspecten worden behandeld in de barometer: demografie, inkomen, tewerkstelling, huisvesting, opleiding en gezondheid.
De armoede-indicatoren tonen jaar na jaar aan dat een groot aantal Brusselaars in moeilijke omstandigheden leeft. In een context van een sterke demografische groei en de overdracht van bepaalde bevoegdheden van de federale overheid naar de deelstaten, wordt het Brussels Gewest geconfronteerd met belangrijke uitdagingen op vlak van huisvesting, tewerkstelling, scholing, gezondheid en bijstand aan personen zoals aangetoond wordt door de indicatoren van deze Welzijnsbarometer. (Bron: website observatbru.be)

Analyse - Multidimensionale analyse van de armoede:
"SILC (Statistics on Income and Living Conditions) is de Europese referentie-enquête om armoedeindicatoren te produceren en wordt inhoudelijk en methodologisch gecoördineerd door Eurostat, de statistische dienst van de Europese Commissie. Inhoudelijk focust de enquête op de inkomens-en levensomstandigheden van onze bevolking. Naast gegevens over het inkomen in strikte zin, biedt de enquête een brede waaier aan informatie over bv. gezondheid, huisvesting, werksituatie, welzijn, onderwijs en sociale uitsluiting. Dankzij deze beschikbare gegevens over belangrijke dimensies van de samenleving, is de enquête in Europese beleidskringen uitgegroeid tot een unieke bron van evidence-based beslissingen. Verder in dit artikel wordt er getracht om een overzicht te geven van dit krachtig meetinstrument en de diversiteit aan informatie die daarin aanwezig is, en meer bepaald over de talrijke dimensies van armoede." (Bron: website http://statbel.fgov.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten