Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

woensdag 30 november 2016

Studiedag aanpak van intrafamiliaal geweld

Op dinsdag 14 februari 2017 laat de provincie Antwerpen je op een de studiedag 'Stop in the name of love' kennismaken met een versterkte aanpak van intrafamiliaal geweld: Time-outprojecten die in de eerste plaats gericht zijn op de plegers van gezinsgeweld. De Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg van Antwerpen en Mechelen en het Centrum Algemeen Welzijnswerk van Turnhout ontwikkelden daarvoor therapeutische sessies in groep, individueel of met het koppel. Met deze projecten willen ze het gezinsgeweld doen stoppen en vermijden dat de pleger hervalt.
Hulpverleners geven een overzicht van het hulpaanbod en tonen hoe ze te werk gaan, clinici geven hun kijk op de dadertherapieën en ook het parket deelt zijn visie over deze aanpak.
Onderzoekers maakten een studie en doen hun belangrijkste bevindingen uit de doeken; ook geven ze beleidsaanbevelingen mee.
Therapeuten en psychologen, academici en studenten, (gezinsondersteunende) hulpverleners, artsen, medewerkers van overheid, justitie, politie… Iedereen is welkom.
Deelname is gratis.

Meer informatie vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten