Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 26 april 2019

De wereld van het recht voor de burger


De wereld van het recht voor de burger / Steven Gibens, Bernard Hubeau, Stephan Parmentier, Jean Van Houtte en Valérie Verbist. Konining Boudewijnstichting, 2019.


"Is de toegang tot het recht sinds de eeuwwisseling veranderd voor de burger? Informatie- en communicatietechnologie zijn sterk opgekomen, de multiculturele samenleving ontwikkeld, de economie geglobaliseerd. In het recht zelf zijn er enerzijds snellere procedures maar anderzijds volgen de wijzigingen mekaar ook in hoger tempo op. En wat met de financiële drempels tot het recht?

Met het rapport ‘Het recht van de mensen’, in 2001 voor de Stichting gemaakt, als basis werd een nieuwe stand van zaken opgemaakt. En daaruit werden ook nieuwe aanbevelingen gedistilleerd, zowel voor de productie en toegankelijkheid van de regelgeving, als voor de toegang tot justitie.

Het nieuwe rapport is opgesteld na inbreng van experten en stakeholders uit de academische en gerechtelijke wereld, naast betrokkenen uit overheidsdiensten en verenigingen ter bestrijding van armoede, en de minister van Justitie."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten