Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 27 september 2019

Circulaire tewerkstelling in België


Circulaire tewerkstelling in België: een nulmeting van de werkgelegenheid in de circulaire economie in België / Joke Dufourmont, Hatty Cooper, Marijana Novak, Josefine Köhler (Circle Economy) & Robin Dierckx (Inoopa). Koning Boudewijnstichting, 2019
.

"Van schoenmaker tot ingenieur van een windpark: 7,5% van alle banen in België zijn circulair. Dit rapport vormt een nulmeting van de werkgelegenheid in de Belgische circulaire economie en biedt inzicht in de aard en hoeveelheid jobs in de circulaire economie. Dit zijn alle banen die bijdragen aan de kringloopeconomie via activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie, reparatie en onderhoud, recyclage, digitale technologie, ontwerp, nieuwe businessmodellen en samenwerking.

Een monitoring van de werkgelegenheidseffecten van de circulaire economie zal uitwijzen welke werkgelegenheidskansen de circulaire economie precies biedt, hoe die gespreid zijn over de samenleving en hoe we de juiste vaardigheden kunnen ontwikkelen bij werknemers om te voldoen aan de veranderende vraag.

Deze studie van de Koning Boudewijnstichting en de Nederlandse sociale onderneming Circle Economy. wil daarmee overheden, werkgevers, sociale partners en andere stakeholders informeren om tot een doeltreffend en inclusief circulair arbeidsmarktbeleid te komen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten