Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 9 mei 2016

25 jaar vertrouwenscentrum Mechelen: studienamiddag

Het vertrouwenscentrum van Mechelen bestaat 25 jaar en organiseert daarom een studiedag met de titel: Slapende honden vragen om wakkere hulpverleners
Kindermishandeling kan diepe sporen nalaten. Wanneer we kinderen zien en hun verhalen horen, willen we ingrijpen, helpen, herstellen en vooral voorkomen.Hulp aan chronisch getraumatiseerde kinderen is vaak complex en van lange duur. Het vraagt een keten van vasthoudende zorg, gaande van het herkennen van signalen tot het installeren van veiligheid en ruimte maken voor verwerking.
Het belang van alle schakels van de keten kan nauwelijks onderschat worden. Elke schakel vormt een noodzakelijke voorwaarde om herstel en verwerking mogelijk te maken. Hulp bieden aan gekwetste kinderen vraagt immers zoveel meer dan enkel het installeren van veiligheid of het bieden van therapie.
Deze studienamiddag wil stilstaan bij het belang van de stabilisatiefase in de behandeling van vroegkinderlijk chronisch trauma, zonder verdere verwerking en herstel mogelijk wordt.

Wanneer? donderdag 26 mei 2016 – 13u00
Waar? Auditorium Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen.
Meer info vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten