Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 9 mei 2016

Van Leegstand tot leeggoed: een solidair woonproject in leegstaande gebouwen


Een collectief van dertien volwassenen en zes kinderen woont in zeven appartementen in de Voltawijk in Elsene. Hiervoor sloot SamenlevingsopbouwBrussel een tijdelijke bezettingsovereenkomst af met de Elsene Haard. De ondersteuning van het collectief gebeurt samen met Jes vzw en Bij Ons vzw.
De bewoners participeren aan de renovaties, de onderhandelingen met de huisvestingsmaatschappij en het beleidswerk.
Daarnaast geven we bewoners ondersteuning tijdens de bewonersvergaderingen, de opmaak van hun charter met leefregels en nemen ze deel aan vormingen over het nemen van beslissingen en conflicthantering.
Met de ondersteuning van het collectief Leeggoed dragen we bij aan de ontwikkeling van tijdelijke bezettingsprojecten als alternatieve woonvorm. Leeggoed is toegankelijk voor een zeer kwetsbare en gemengde groep, die op de reguliere woonmarkt geen oplossing vindt.
Samen met de Brusselse Federatie van de Huurdersbonden (Fébul) werken we aan het platform Occupons, een netwerk waar verschillende collectieven elkaar ontmoeten, waar ervaringen en kennis worden uitgewisseld en gezamenlijk beleidswerk wordt gedaan.

De publicatie kan je hier downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten