Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 7 oktober 2019

Brein in de groei: over ontwikkeling van het adolescente brein en gedrag


Brein in de groei: over ontwikkeling van het adolescente brein en gedrag. Den Haag : Stichting bio-wetenschappen en maatschappij, 2019.

"De ‘jeugd van tegenwoordig’ is een uitdrukking met een negatieve bijsmaak. En jongeren kunnen inderdaad dwars en tegendraads zijn. Maar als je je verdiept in de ontwikkeling van de hersenen, kom je erachter dat dat gedrag precies past bij de groei naar een volwassene. Hoe zit dat precies? Lees alles over hersenontwikkeling en gedrag tijdens de adolescentie – in dit cahier.

De weg naar volwassenheid is niet voor iedere jongere even eenvoudig. Jongeren nemen meer risico en proberen soms onverstandige dingen uit. Door deze kwetsbaarheid en een interne drang naar sociale status is het ook een periode waarin ernstige problemen kunnen ontstaan, zoals middelenmisbruik, crimineel gedrag en depressie. Het is tegelijkertijd ook de tijd dat jongeren ontdekken welke talenten ze hebben, en waarin ze de meeste creatieve oplossingen voor problemen kunnen bedenken.

In dit cahier vertellen ontwikkelingspsychologen, (kinder)neuropyschologen, psychofysiologen, (kinder)psychiaters en andere hersen- en gedragswetenschappers vanuit hun vakgebied de laatste stand van zaken over de ontwikkeling van de hersenen van kinderen vanaf de geboorte tot volwassenwording, en hoe dat invloed heeft op hun gedrag."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten