Welkom
Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.
Tagcloud
Amnesty International
arbeidsmarkt
Armoede
boeken
Brussel
communicatie
cultuur
cursussen
debat
demografie
deontologie
diversiteit
DOAJ
duurzame ontwikkeling
e-books
e-culture
economie
erfgoed
ethische aspecten
Europese Unie
films
filosofie
foto's
gehandicapten
gevangenen
gezondheidsdoelstellingen
gezondheidszorg
huisvesting
IASSW
ICSW
IFSW
IFTTT
informatievaardigheden
jongeren
levensverwachting
LexisNexis
lezingen
losbladige naslagwerken
mensenrechten
migratie
multimedia
naslagwerken
OCMW
OESO
ontwikkelingssamenwerking
op
Open Access
opleidingen
OSE
ouderen
Pearl Trees
personeelswerk
politiek
POW
preventie
psychologie
Sacharovprijs
samenlevingsopbouw
seksualiteit
Sociale School Heverlee
sociale wetgeving
sociologie
spelmateriaal
statistisch materiaal
straathoekwerk
studiedagen
Studielandschap SSH
taal
tentoonstellingen
The British Journal of Social Work Current Issue
thuislozen
thuiszorg
tijdschriftartikels
Unesco
Verslaving
vluchtelingen
VN-Klimaatconferentie
vrijwilligerswerk
vrouwenstudies
welzijnswerk
werelddagen
werkloosheid
Zoeken in deze blog:
maandag 14 oktober 2019
Elk kind een toekomst. Gemeenten in actie tegen kinderarmoede. Inspirerende praktijken
Elk kind een toekomst: gemeenten in actie tegen kinderarmoede, inspirerende praktijken / Claire Kramme. Koning Boudewijnstichting, 2019.
"Armoede heeft een impact op alle facetten van het leven van kinderen: van de voeding tot hun emotionele, intellectuele, culturele en sociale ontwikkeling. Als we ons specifiek op de kinderen richten, investeren we in een betere toekomst voor ons allemaal.
Wat kunnen de lokale verkozenen, de burgemeester, de schepen of de OCMW-voorzitter concreet en op hun lokaal niveau doen om de kinderarmoede te verminderen? Hoe kunnen gemeenten een positieve invloed hebben op het leven van hun jongste burgers die in armoede leven? Welke hefbomen kunnen de lokale verantwoordelijken inzetten? Welke inspirerende voorbeelden zijn er, ambitieuze initiatieven die gemeenten rond dit thema opzetten? Hoe kunnen we op het spoor komen van ‘wat werkt’ en wat beter kan, om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de noden van deze kinderen en hun familie.
Deze brochure is bestemd voor alle lokale mandatarissen en de vele mensen die op het lokale niveau actief zijn met jonge kinderen en in de strijd tegen armoede."
Kinderarmoede en het lokale niveau: de gemeenten in kaart, hefboom voor het beleid / Willy Lahaye, Isabelle Pannecoucke en Florian Sansen. Koning Boudewijnstichting, 2019.
"Wat zijn de indicatoren voor kinderarmoede op het lokale niveau? Waar situeert zich mijn gemeente in deze problematiek? Om het fenomeen beter te begrijpen heeft de Koning Boudewijnstichting de universiteit van Mons de opdracht gegeven om de risicofactoren voor armoede op het gemeentelijke niveau in kaart te brengen. Doel is lokale verkozenen beter te informeren over de realiteit waarin hun burgers leven.
In deze studie overlopen de onderzoekers ook de diverse hefbomen waarover lokale verantwoordelijken beschikken om de kinderarmoede op hun grondgebied te verminderen. Ze geven gedetailleerd aan welke concrete acties lokale verkozenen, burgemeesters, schepenen en OCMW-voorzitters kunnen ondernemen op het lokale niveau. Hoe kunnen de gemeenten impact hebben op hun jongste burgers die in armoede leven? Welke inspirerende voorbeelden zijn er, ambitieuze initiatieven die gemeenten rond dit thema opzetten? Hoe kunnen we op het spoor komen van ‘wat werkt’ en wat beter kan, om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de noden van deze kinderen en hun familie.
Armoede heeft een impact op alle facetten van het leven van kinderen: van de voeding tot hun emotionele, intellectuele, culturele en sociale ontwikkeling. Als we ons specifiek op de kinderen richten, investeren we in een betere toekomst voor ons allemaal.
Deze studie is bestemd voor alle lokale mandatarissen en de vele mensen die op het lokale niveau actief zijn met jonge kinderen en in de strijd tegen armoede."
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten