Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 8 januari 2021

Webinar Jonge hulpverleners in residentiële settings: wat hebben ze nodig om de stiel te leren?

De provincie Vlaams-Brabant organiseert een Webinar (debatlunch) met als titel: "Jonge hulpverleners in residentiële settings: wat hebben ze nodig om de stiel te leren?"
Wanneer: Donderdag 14 januari 2021 van 12:00 tot 14:00
Waar:via Zoom (link volgt op 13/1, na inschrijving)
Wat:Dat de kwaliteit van de hulpverleners prioritair is, staat buiten kijf. Een begeleiding in een residentiële setting goed laten verlopen, vraagt heel wat van hulpverleners, op veel verschillende terreinen. Opleidingen leiden studenten op om deze taak op te nemen en werken samen met organisaties uit de jeugdzorg via stages: ter plekke is immers de beste plaats om de stiel onder de knie te krijgen. Na de basisopleiding worden jonge hulpverleners verder gevormd door de teams waar ze in terecht komen. Wat als deze bestaan uit nog relatief onervaren jonge (enthousiaste) mensen? Krijgen ze nog de tijd om hun professionaliteit te laten rijpen? Jonge hulpverleners -alumni SW en vooral SRW- getuigen en geven een inkijk. Wat trekt hen aan in het beroep? Wat drijft hen? Wat is hun realiteit? Wat hebben ze nodig om hun werk vol te houden? Wat misten ze in hun opleiding? Na het bekijken van de reportage, gaan we in debat met onderwijsaanbieders, residentiële jeugdzorgvoorzieningen, jonge hulpverleners/studenten en het publiek.
Inleiders: Karel De Vos, (ex-)directeur van Jongerencentrum Cidar en eduacademie An Beghin, docent en praktijkbegeleider UCLL, verbonden aan de opleiding SRW, kinderen, jongeren en welzijn. Laurent Theys, eduacademie
Kostprijs: Gratis. De plaatsen zijn beperkt en COJ-leden krijgen voorrang. Inschrijvingslink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten