Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

maandag 28 april 2014

Fotowedstrijd 'OUD in the picture'

"Vele organisaties en media ervaren een gebrek aan realistische beelden over ouderen. De manier waarop ouderen en het ouder worden afgebeeld zijn, is vaak te eenzijdig negatief of net heel erg positief. Er worden geregeld stereotype beelden gebruikt.

Ouder worden kan echter op heel veel verschillende wijzen een betekenis krijgen. Deze diversiteit wil de Vlaamse Ouderenraad onder de aandacht brengen. De beelden en verhalen die naar buiten komen, beïnvloeden immers de algemene beeldvorming over het leven op oudere leeftijd.

De Vlaamse Ouderenraad lanceert daarom in samenwerking met het Centrum voor Beeldexpressie en met de steun van de Koning Boudewijnstichting de fotowedstrijd ‘Oud in the picture’. De ingezonden foto’s worden aangewend voor de aanleg van een digitale fotodatabank. Op die manier kunnen organisaties en individuen gebruikmaken van gevarieerde ouderenbeelden.

Wat?
Stuur een of meerdere foto’s door die ouderen tonen op een realistische wijze. Deze foto kan een portret zijn, maar net zo goed fotografeer je ouderen tijdens hun dagdagelijkse bezigheden. Je kan een foto maken van een zestigjarige, maar ook van een eeuweling.

Hoe?
Mail de beelden naar fotos@vlaamse-ouderenraad.be of verstuur ze via We Transfer (www.wetransfer.com). Je kan de foto’s ook opsturen naar de Vlaamse Ouderenraad, Fotowedstrijd, Koloniënstraat 18-24 bus 7, 1000 Brussel. Samen met de foto’s bezorg je aan de Vlaamse Ouderenraad een volledig correct ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier (per post of ingescand). Het inschrijvingsformulier kan je onderaan dit artikel downloaden.

Je kan de foto’s en het inschrijvingsformulier insturen tot en met 31 augustus 2014.

Reglement
Het reglement kan je onderaan dit artikel nalezen of opvragen bij het secretariaat van de Vlaamse Ouderenraad.

Wat valt er te winnen?
De 3 beste inzendingen krijgen respectievelijk 500 euro, 300 euro en 200 euro, en een lidmaatschap van het Centrum voor Beeldexpressie gedurende een jaar.

Jury
De jury, die bestaat uit Herman Selleslags (fotograaf), Freddy Van Vlaenderen (voorzitter Centrum voor Beeldexpressie), Saïda Sakali (Koning Boudewijnstichting) en Guido Verbrugghe (Vlaamse Ouderenraad), bepaalt wie de 3 winnaars zijn. De jury zal bij haar selectie onder meer kijken naar de kwaliteit van de foto en de manier waarop ouderen in beeld worden gebracht.

Bekendmaking winnaars
De winnaars worden bekendgemaakt bij de lancering van de fotodatabank op 1 oktober 2014, de Internationale dag van de Ouderen.

Vragen of info?
Contacteer Roos Sierens (02 209 34 52 of roos.sierens@vlaamse-ouderenraad.be)."
(Bron: website Vlaamse Ouderenraad)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten