Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

donderdag 3 april 2014

Lezing "Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert" / Dirk Geldof

Migratie verandert onze samenleving. Op een halve eeuw evolueerden we tot een echte migratiesamenleving. Stedelijkheid vandaag is leven in superdiversiteit. Die diversiteit ligt nog steeds gevoelig. Ze roept onzekerheid en weerstand op. We blijven denken in verouderde wij-en-zij-opdelingen, waar de werkelijkheid veel complexer is. Hoe verandert superdiversiteit onze samenleving? Hoe leven we samen in superdiversiteit? Hoe kunnen we het potentieel van superdiversiteit beter tot zijn recht laten komen? Want dat is de enige zinvolle optie voor morgen.
"Wie de samenleving wil veranderen, moet ze eerst proberen te begrijpen" stelt socioloog en publicist dr. Dirk Geldof. In begrijpbare mensentaal legt hij de vinger op de wonde. Een initiatief naar aanleiding van de Ergoeddag over het thema "Grenzeloos".

Iedereen is welkom! De lezing is gratis en inschrijven is niet nodig.
Personen met een handicap kunnen beroep doen op aangepast vervoer en tolk Vlaamse gebarentaal mits aanvraag per mail naar gelijkekansen@vlaamsbrabant.be ten laatste 2 weken voor datum van deze activiteit.

Wanneer? donderdag 24 april 2014 van 12.30 tot 13.30 uur
Locatie: Auditorium van het Provinciehuis, Provincieplein 1 - 3010 Leuven
Prijs: gratis
(Bron: website vlaamsbrabant.be)

Het boek superdiversiteit vind je in de SSH-bib op plaatskenmerk 325 GEL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten