Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

vrijdag 10 april 2020

Energief(r)actuur. Getuigenissen van mensen met een betalingsachterstand


Energief(r)actuur. Getuigenissen van mensen met een betalingsachterstand / Carine Vassart. Koning Boudewijnstichting, 2020.



"Fatou, Lode, Jean, Monique, Ilse, Veronica, Félix, Hortense, Yaasir, Jean-Marc, Nathalie, Patrick hebben het moeilijk om hun energiefacturen te betalen en bevinden zich in terugvorderingsprocedures.
We verzamelden hun getuigenissen ten einde te begrijpen hoe ze in deze situatie zijn beland, welke impact dat heeft op hun dagelijkse leven, en hoe ze proberen om die problemen op te lossen.
Sommigen aanvaardden om te worden gefilmd en figureren in de film ‘energief(R)actuur’. Anderen wilden liever schriftelijk getuigen en dat staat in de publicatie. Deze twee delen vormen een onlosmakelijk geheel en maken dit werk uniek. Ze werden gerealiseerd op vraag van het Platform tegen Energiearmoede, beheerd door de Koning Boudewijnstichting."



Energief(r)actuur : Aanbevelingen voor het optimaliseren van de procedures in geval van niet-betaalde energiefacturen/ Platform tegen energiearmoede. Koning Boudewijnstichting, 2020.

"Het Platform tegen Energiearmoede, dat wordt beheerd door de Stichting, doet concrete aanbevelingen om bij te dragen tot het optimaliseren van procedures die van toepassing zijn op mensen met achterstallige betalingen. Deze bijzonder complexe procedures verschillen tussen de Gewesten. De leden van het platform bepaalden samen de problematische punten en formuleren concrete adviezen voor de gewestelijke en federale regeringen en actoren.

Dit werk steunt in het bijzonder op getuigenissen van mensen die wegens onbetaalde energiefacturen in een inningsprocedure beland zijn. Deze schriftelijke en gefilmde getuigenissen zijn beschikbaar."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten