Welkom

Welkom!! Dit is de blog van de mediatheek van de Sociale School Heverlee / Hogeschool UCLL.

Zoeken in deze blog:

donderdag 26 april 2018

Debat 2018: (R)evolution@Work



Een debat rond de toekomst van werk voor jongeren, in de huidige context van toenemende automatisering en robotisering.
Programma:
18u: Onthaal met broodjes

18u30 : Inleiding door Olivier Servais, voorzitter van de Stichting P&V.

18u45 : presentaties van de sprekers

19u45 : Debat gemodereerd door Han Renard (Knack) en Béatrice Delvaux (Le Soir)

21u : Afsluiting van de conferentie met een receptie.


Rond de tafel enkele gespecialiseerde sprekers:


-Monique Dagnaud is emeritus onderzoeks-directeur aan het Institut Marcel Mauss van de CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) in Frankrijk. Ze onderwijst aan de École des Hautes Études en Sciences Sociales. Als jeugd-, media- en internetsocioloog realiseerde ze verschillende onderzoeken over jongeren, hun culturele praktijken en de moeilijkheden die ze ondervinden om zich in de samenleving te integreren. Haar laatste boek «Le modèle Californien, comment l’esprit collaboratif change le monde» werd in 2016 gepubliceerd. Ze bestudeert er de digitale economie, met de vele mogelijkheden maar ook ongelijkheden die ze creëert.

-Bas ter Weel is algemeen directeur van het SEO Economisch Onderzoek. Hij is tevens hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn expertise bevindt zich onder meer op het terrein van de arbeidsmarkt, flexibilisering, sociale zekerheid en het onderwijs, maar ook op het terrein van innovatie en technologie, internationale betrekkingen en financiële markten. Onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen, zoals de invloed van robotisering op de toekomst van werk, de noodzakelijke vaardigheden voor de toekomst, of de voordelen en valkuilen van flexibilisering, behoren tot zijn werkterrein.


Wanneer? 13 Juni 2018 van 18u tot 21u
Waar? Rotonde Bertouille in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR), Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. Opgelet: ingang via Baron Hortastraat, naast Cinématek.

Simultane vertaling Nederlands-Frans.

De conferentie is gratis, maar registratie is noodzakelijk.

Schrijf u hier in voor de conferentie van 13 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten